Zaterdag 7 oktober a.s.

Zaterdag 7 oktober vindt de eerstvolgende Friends’ Table plaats. Onze gasten hebben zojuist de uitnodiging ontvangen. Wat komt er zo al ter tafel? Over het menu zijn we nu in ieder geval aan het nadenken. Herfstig, warmbloedig en heerlijk, vanzelfsprekend!

Luister alvast naar Miles Davis met ‘Flamenco Sketches’. Het brengt je in de juiste stemming….

Wij kijken uit naar een mooie avond!

Cristian & Arnold

Reageren?

Mogelijk spreekt het idee je aan en wil je eens kennismaken.

Door een reactie op een van onze berichten te geven, kunnen we met je in contact treden.

 

Hoe verrijk jij onze tafel?

Het idee

Een niet te grote tafel die het middelpunt is van mooie en goede gesprekken over wat ons bezighoudt, een plaats voor uitwisseling van gedachten, gestimuleerd door mooie gerechten en goede wijnen. Een vrijplaats ook om te genieten van wat anderen vertellen.

Het idee ontstond toen wij, tijdens zo’n avond maar nog getweeën, ons afvroegen wat er nou werkelijk belangrijk is in je leven, wat je nou echt nodig hebt. Wij stelden vast dat dat eigenlijk toch niet zo heel moeilijk onder woorden te brengen is en dat het Japanse begrip “Ikigaï” ons dicht in de buurt bracht: het gevoel een doel te hebben, het gevoel verbonden te zijn. Vrienden spelen daarin een fundamentele rol omdat zij tegelijkertijd comfort brengen en aanzetten tot reflectie: mensen dus bij wie je je thuis voelt en die de geest verdiepen en verruimen.

Iedereen heeft vrienden, maar wij merkten dat wij iets wilden toevoegen: een plaats voor ontmoeting met die tafel als middelpunt.

Ons plan

Eens per kwartaal willen wij koken voor en dineren met een groep van zo’n acht gelijkgestemden. Niet zomaar wat koken, dat mag duidelijk zijn. Een beetje op niveau met wijnen die passen bij wat er op tafel komt.

Wij nodigen graag per keer en persoonlijk tot zes mensen uit, van wie wij hopen en denken dat zij ons initiatief op prijs stellen en onze tafel willen verrijken met verhalen, ideeën en gedachten.

Over ons vertelt je wie wij zijn.