Terugblik op 9 juni

We zijn inmiddels alweer een week verder. Ik heb even gewacht met het plaatsen van een bericht tot we de foto’s binnenkregen. Collega Rachel Viersma die ook fotografe is (dank je wel!!) heeft nl in de middag foto’s gemaakt terwijl wij in de keuken bezig waren. Je vindt ze her en der op onze site terug, maar kijk zeker even op de Tafel van 9 juni pagina.

Binnen liep letterlijk in buiten over. Het was heerlijk zomers weer, dus beide keukendeuren en de schuifpui stonden wagenwijd open. We hadden er een zomerse tafel van gemaakt met veldbloemen en blauwe regentakken, die over de tafellamp gedrapeerd naar beneden hingen. We hebben ook buiten kunnen borrelen alvorens aan tafel te gaan.

Dit was onze 3e tafel en ik moet zeggen dat we inmiddels echt goed op elkaar zijn ingespeeld. Ieders specialiteit sluit naadloos bij de ander aan. Daar waar ik de slagroom klop met een ouderwetse Braun handklopper en dus zowel mijzelf als het aanrecht en de muur bespat en vervolgens aangevuld met mascarpone het geheel onder mijn handen ook nog begint te schiften, kijkt Arnold slechts toe en neemt vervolgens geruisloos het heft in handen. OK OK, ik ga de boontjes wel dubbel doppen en laat mij de tafel maar doen…

Tja, en dan de gerechten. De warm gerookte zalm was ongelooflijk lekker maar mij verraste het merguez worstje bij het hoofdgerecht. Wat een onverwachte combinatie! Als klapper op de vuurpijl hadden we een zomerse meringue van wie anders dan Ottolenghi: meringue met rozenblaadjes en verse frambozen. Nou nou nou…. Het recept vind je terug in het boek ‘Plenty More’.

Ook deze avond was weer bijzonder geslaagd!  Onze vriendenkring begint zich uit te breiden en dat is wel heel bijzonder. Wij danken jullie allen voor je aanwezigheid en kijken nu alweer uit naar de volgende tafel eind september!

Cristian & Arnold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *